A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

ТРИВАЄ ПІДГОТОВКА ДО ДПА ТА ЗНО В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ МІСТА

Дата: 08.05.2020 11:11
Кількість переглядів: 146

З метою узагальнення матеріалу та забезпечення підготовки до складання ДПА та ЗНО в школах міста організовано проведення індивідуальних консультацій з учнями 11 класів в онлайн режимі засобами цифрового зв’язку (Viber, Skype, Zoom тощо). Розроблені графіки проведення таких консультацій, які доведено до відома випускників.

Також існує багато інтернет-платформ підготовки до ЗНО, покликаних допомогти всім охочим вступникам поглибити та закріпити набуті знання із шкільного курсу і більш якісно підготуватись до складання ЗНО.

Попри епідемію коронавірусу зовнішнє незалежне оцінювання цьогорічні випускники будуть складати, але лише у безпечних умовах. Відповідне рішення вже прийнято Міністерством освіти та науки. Наразі точна дата проведення зовнішнього незалежного оцінювання не визначена. Через незрозумілість подальшого розвитку епідемії COVID-19. ЗНО проведуть лише в безпечних умовах — з дозволу Мінохорони здоров’я. Вже відомо, що відбудеться оцінювання не раніше кінця червня. Абітурієнтам на сьогодні потрібно орієнтуватися на два можливих сценарії: або червень-липень, або друга половина серпня. Пробне ЗНО також відбудеться обов'язково.

У будь-якому разі, скасовувати оцінювання не будуть. По-перше, вступні іспити в вишах можуть становити не меншу епідемічну небезпеку. По-друге, абітурієнти мають право подавати документи одразу на п’ять спеціальностей в різні заклади по всій країні і скасування зовнішнього оцінювання значно зменшила б їхні можливості. Варіант проведення ЗНО дистанційно навіть не розглядають — наразі Україна технічно до цього не готова.

Завдання та питання у тестах ЗНО залишаться незмінними. На думку експертів, необхідні знання школярі встигли отримати ще до початку карантину. До речі, тільки після складання зовнішнього оцінювання, випускники отримають свідоцтва про закінчення школи.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень