A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Організація дистанційного навчання в школах Першотравенська

Дата: 30.03.2020 13:53
Кількість переглядів: 124

З метою організації впровадження технологій дистанційного навчання при проведенні занять через мережу Інтернет під час карантину методичним кабінетом міського відділу освіти Першотравеенської міської ради надано методичну допомогу закладам загальної середньої освіти міста щодо організації освітнього процесу та виконання освітніх програм.

В школах організовано навчально-виховний процес з використанням елементів дистанційного навчання. Для цього педагогами використовуються інструменти онлайн-спілкування (Skype, Viber, Zoom тощо) та електронний безкоштовний сервіс Google Classroom. Створені закриті спільноти в соціальних мережах Instagram, Youtube, Telegram, Facebook за визначеними спільно з батьками, педагогами й здобувачами освіти принципами організації груп та правилами спілкування, навчання, тестування.

Учням надано рекомендації щодо використання веб-ресурсів, послідовності виконання завдань, особливостей контролю тощо. Для ефективного впровадження системи дистанційного навчання налагоджено зворотній зв’язок із здобувачами освіти та їх батьками.

Адміністрації закладів контролюють відповідність веб-ресурсів, що використовуються, освітнім програмам та віку здобувачів освіти, їх доступність та безпеку. Активно використовуються можливості платформ GIOS та НА УРОК, якаі дозволяють безкоштовний доступ до всіх матеріалів.

Для учнів 11 класів ведеться підготовка до ЗНО-2020 через індивідуальні консультації, самостійну підготовку на веб-ресурсах УЦОЯО http://testportal.gov.ua/; ЛРЦОЯО https://lv.testportal.gov.ua/ та платформах Promethеus https://prometheus.org.ua/, iLearn (школярі) https://ilearn.org.ua/, https://studway.com.ua/ilearn/.

Активно використовуються такі інструменти для спільної роботи вчителів та здобувачів освіти як https://onlinetestpad.com/ua (конструктор тестів, опитувань, кросвордів, ігор та комплексних завдань), https://learningapps.org (готові навчальні вправи та інструменти для створення тестів, завдань), Google-документи.

Найбільшу популярність для самоосвіти учасників освітнього процесу здобули такі інтернет-ресурси: EdEra, iLearn, Рrometheus, Розумники, Освіторія, віртуальна школа «Ранок», Youtube-контент (освітні Youtube-канали, відеоролики і т.п.), платформа цифрової освіти «Дія», на якій розміщено освітні серіали: базові цифрові навички, цифрова грамотність для вчителів, серіал для педагогів «Карантин: онлайн-сервіси для вчителів» (розкрито принципи організації та освітні інструменти для запровадження дистанційного навчання в закладі освіти), тощо.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень