A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Затверджено професійний стандарт психолога закладу загальної середньої освіти

Дата: 03.12.2020 15:04
Кількість переглядів: 153

Міністерством розвитку економіки затверджений професійний стандарт за професією «Практичний психолог закладу освіти», який визначає основну мету та особливості професії практичних психологів у закладах освіти. Норми документа в першу чергу рекомендовано використовувати підвищення кваліфікації практичних психологів.

Затверджений професійний стандарт є інструментом для створення посадових інструкцій та підготовки молодих фахівців, а також для самооцінювання та оцінювання діяльності практичного психолога й підвищення кваліфікації та професійного розвитку педагога.

Загалом професійний стандарт визначає сім трудових функцій, серед яких здійснення психологічної профілактики та діагностики, надання психологічної допомоги,  здійснення професійного розвитку, співпраця з учителями щодо організації освітньої діяльності, підтримка психологічно безпечного освітнього середовища, а також  здійснення організаційно-методичної діяльності під час виконання трудових функцій. У межах кожної трудової функції прописані загальні та професійні компетентності, якими має володіти психолог.

У Міністерстві освіти наголошують на важливості дати можливість практичним психологам користуватися професійним стандартом певний час. Тільки після цього стандарт рекомендують застосовувати у ході перевірки роботи практичного психолога під час атестації або сертифікації.

Завантажити: Про затвердження професійного стандарту «Практичний психолог закладу освіти»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень