A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Пробне ЗНО: основні новації 2021 року

Дата: 05.01.2021 13:50
Кількість переглядів: 159

5 січня розпочалася реєстрація для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Охочі взяти участь у цьому тестуванні можуть зареєструватися на сайті Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, який обслуговує регіон.

Брати участь у пробному оцінюванні варто тим, хто цього або наступного року планує проходити зовнішнє незалежне оцінювання, утім невпевнений у своїх силах. На пробному ЗНО учасник зможе зрозуміти, що тестові завдання не такі вже й складні, – просто потрібно продемонструвати ті компетентності, які були сформовані в школі.

Пробне ЗНО – це насамперед можливість ознайомитися з процедурою тестування. Під час пробного ЗНО учасник виконуватиме тестові завдання в реальних умовах. Це дасть йому змогу не розгубитися під час основного ЗНО, правильно спланувати свій час, сконцентруватися на виконанні завдань, а відтак продемонструвати свій найкращий результат.

У 2021 році, на відміну від попередніх років, пробне ЗНО проходитиме в один день – 10 квітня (раніше на нього відводили два дні). Це пов’язано з поширенням епідемії СOVID-19. Учасник зможе вибрати, який тест він бажає пройти в спеціальній аудиторії, а інші – пройти вдома онлайн. Результати тестувань, пройдених удома, він вноситиме до спеціального сервісу на сторінці Українського центру оцінювання якості освіти – й отримає результати за шкалою 100–200 балів, тож зможе краще зрозуміти рівень своїх навчальних досягнень.

Пробне ЗНО – це державна послуга, однак держава не отримує прибутку з нього, оскільки учасник оплачує (222 грн. ) - вартість тестових матеріалів, роботу фахівців, залучених до проведення тестування, створення й функціонування спеціальних сервісів реєстрації, оброблення результатів тощо. Послугу з проведення платного ЗНО надають регіональні центри оцінювання якості освіти, адже саме вони забезпечують реєстрацію учасників, створюють умови для проходження ними тестування.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень