A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Проведено вебінар «Вимоги до складання деяких видів документів. Накази»

Дата: 01.02.2021 09:40
Кількість переглядів: 250

Центром професійного розвитку педагогічних працівників Першотравенської міської ради проведено вебінар для адміністрацій закладів освіти міста щодо дотримання правил оформлення деяких розпорядчих документів.

Управлінська діяльність установ здійснюється шляхом видання розпорядчих документів. Основне призначення розпорядчих документів — регулювання діяльності, що дозволяє забезпечити реалізацію поставлених перед закладом освіти завдань. Документування управлінської інформації полягає у створенні документів, в яких фіксується інформація про управлінські дії з дотриманням установлених правил. Документи складаються державною мовою, крім випадків, передбачених законодавством про мови в Україні. Право на створення, підписання, погодження, затвердження документів визначається актами законодавства, статутом закладу і посадовими інструкціями. Самим поширеним розпорядчим документом є наказ.

Наказ це розпорядчий документ, який видає керівник на правах єдиноначальності й у межах своєї компетенції; це категорична форма управлінського рішення, яка вимагає обов’язкового і своєчасного виконання завдань, визначених у ньому.

Накази видають на основі та для виконання законів, постанов, розпоряджень, указів Президента, Уряду, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Міністерства освіти і науки України, нормативних актів органів управляння освітою обласного і міського рівнів, місцевих владних структур.

Із правилами оформлення наказів можна ознайомитись за посиланням: «Вимоги до складання деяких видів документів. Накази»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень