A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Відбулося чергове засідання міської методичної ради

Дата: 23.02.2021 08:10
Кількість переглядів: 256

      19 лютого 2021 року було проведено чергове засідання міської методичної ради під головуванням т.в.о. директора КЗ "Центр професійного розвитку педагогічних працівників" Першотравенської міської ради"  В.Гергель. У роботі засідання взяли участь начальник відділу освіти С.Сучкова, члени міської методичної ради, члени міської атестаційної комісії ІІ рівня, керівники закладів та установ освіти.

На засіданні були розглянуті питання щодо створення внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах загальної середньої освіти та заслухані звіти керівників закладів освіти про їх управлінську діяльність у міжатестаційний період.

Заступники директорів шкіл Д.Цапчук, І.Іванова, І Бірюк. ознайомили присутніх з результатами роботи адміністрацій та педагогічних колективів закладів щодо формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти у школах. Заступники директорів Т.Ступакова-Порядіна, Л.Чаус, Т.Ярмоленко представили звіти про роботу зі свого напряму діяльності за міжатестаційний період

З 30 вересня 2013 року набрав чинності наказ МОН України від 08.08.2013 № 1135, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 серпня 2013 року за № 1417/23949 «Про затвердження Змін до Типового положення про атестацію педагогічних працівників. Ці зміни здебільшого стосуються порядку атестації керівників закладів освіти.

Метою атестації керівників є стимулювання цілеспрямованого безперервного підвищення рівня їхньої професійної компетентності, зростання професійної майстерності, розвитку творчої ініціативи, підвищення престижу й авторитету, забезпечення ефективності освітнього процесу.

Пунктом 3.4 Типового положення передбачено, що під час вивчення професійної діяльності керівних кадрів навчальних закладів атестаційна комісія має з’ясувати:

  • виконання програми розвитку навчального закладу та результати інноваційної діяльності;
  • стан організації навчальної та виховної роботи;
  •  додержання вимог державних освітніх стандартів результати державної атестації навчального закладу;
  •  результати перевірок, проведених Державною інспекцією навчальних закладів України; місцевими органами управління освітою та іншими органами державного нагляду (контролю);
  • додержання вимог щодо забезпечення безпечних та нешкідливих умов навчання учнів.

Окрім того, під час вивчення професійної діяльності керівних кадрів атестаційна комісія розглядає:

  • підсумки моніторингу роботи з педагогічним колективом та іншими працівниками навчального закладу;
  • ефективність взаємодії з громадськими організаціями та органами шкільного самоврядування;
  • додержання педагогічної етики, моралі;
  • звіти керівника про свою роботу на загальних зборах (конференціях) колективу навчального закладу розгляд звернень громадян.

Про результати управлінської діяльності за міжатестаційний період звітували директор ЗШ № 4 К.Яніва та директор ЗШ № 5 Т.Печена. Також про свою управлінську діяльність звітувала Л.Молчанова, завідувач КДНЗ «Дзвіночок»

Кожен керівник у підготовленій презентації намагався окреслити здобутки свого педагогічного колективу, виокремити напрями роботи та завдання, які ще доведеться реалізовувати. Найширше були представлені у звітах результати роботи зі створення нового освітнього середовища, проєктна діяльність закладів та співпраця з громадськістю. Члени атестаційної комісії відмітили, що директори чітко усвідомлюють роль сучасного керівника як освітнього менеджера і зачинателя освітніх змін, вміють ґрунтовно аналізувати і оцінювати свою роботу і роботу колективу, вибудовувати стратегію розвитку закладу, враховуючи потреби часу та запити громади.

Засідання відбулось у дистанційному форматі за допомогою сервиса ZOOM.

Зі звітами керівників можна ознайомитись за посиланнями:

Звіт директора ЗШ № 4

Звіт директора ЗШ № 5

Звіт завідувача КДНЗ «Дзвіночок»


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень