A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Відбувся відкритий міський форум освітян міста

Дата: 27.08.2021 16:20
Кількість переглядів: 113

27 серпня 2021 на базі Першотравенського ліцею № 4 пройшов відкритий міський освітянський форум «Освіта 2021: трансформація та тенденції розвитку». У роботі форуму взяли участь 42 учасника, серед них: керівники закладів освіти та установ освіти міста, їх заступники, практичні психологи та соціальні педагоги, працівники установ міста, які причетні до процесу навчання та виховання.

На форумі було розглянуто питання, яке на сьогодні є ключовим у реформуванні освітньої галузі, а саме: трансформація закладів освіти міста, поступовий перехід до профільної середньої освіти. Начальник відділу освіти Світлана Сучкова у своєму виступі визначила пріоритетний вектор розвитку освіти міста – надання якісних освітніх послуг у закладах загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти. Вона наголосила на тому, що метою освітніх реформ є входження України в співтовариство розвинених європейських держав, нарощування економічного, культурного та інтелектуального потенціалу.

Начальник відділу освіти проаналізувала мережу закладів освіти на 2021-2022 навчальний рік, ознайомила з планом трансформації, який у подальшому буде винесено на обговорення громади, та визначила трикутник, який є ключовим у розв’язанні проблем сучасної Нової української школи: педагоги, діти, батьки.

Учасники форуму продовжили роботу на локаціях: «Виклики НУШ», «Освітнє середовище як безпечний простір», «Особливості брендингу закладу освіти». Модераторами були справжні агенти змін в освіті: Інна Іванова, Олена Зубова, Ірина Бірюк. Підводячи підсумки роботи, модератори визначили напрями діяльності педагогів та колективів закладів освіти для отримання якісного освітнього продукту, формування нового сучасного бренду закладу та вмотивованого здобувача освіти.

Рефлексією заходу стала фінальна вправа – рольова гра, яка довела важливість ролі кожного учасника освітнього процесу для отримання результату. Адаптовану гру провела Понежа Наталя, експерт з дистанційного навчання, заступник директора Першотравенського ліцею № 2.

Наприкінці заходу було проведено опитування «Освітня вежа», що мало на меті з’ясувати думку учасників форуму щодо рівня розвитку освіти міста. Запропоновані варіанти: освіта Першотравенська «потужно розвивається», «на середньому рівні», «вимагає покращення». За результатами опитування 62 % учасників форуму вважають, що ми розвиваємося, крокуємо в ногу з часом, а на думку 38%  -  освіта міста має середній рівень.

        

    

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень