A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Інформація про виконання міської програми «Освіта Першотравенська на 2019-2021 роки»

Дата: 02.12.2020 16:52
Кількість переглядів: 216

Міська програма «Освіта Першотравенська  на 2019-2021 роки» є складовою освітньої системи Дніпропетровської області та загальнодержавної освітньої системи. Метою Програми є формування доступної, якісної системи освіти і виховання, що відповідає вимогам суспільства.

За напрямком І розділу програми «Дошкілля Першотравенська» за 2019 рік використано 679,7 тис. грн, що становить 79 % від запланованого. Створювалися належні умови для отримання дітьми дошкільної освіти, в тому числі для дітей з особливими освітніми потребами, поліпшення методичної та матеріально-технічної бази закладів дошкільної освіти. Придбано матеріали, обладнання для поліпшення розвитку дитини на суму 669,7 тис. грн.

Педагоги дошкільних закладів мали можливість брати участь у методичних заходах різних рівнів. На оплату відряджень за Програмою витрачено 10 тис. грн.

За напрямком ІІ розділу програми «Особлива дитина» заплановано 1556,6 тис. грн. За 2019 рік використано 1100,8 тис. грн, що становить 71 % від запланованого. Метою даного напрямку роботи є підвищення рівня доступності якісної, конкурентоспроможної освіти для дітей з особливими освітніми потребами. На створення доступного сучасного середовища для дітей з особливим освітніми потребами витрачено 338,9 тис. грн. Закуплено обладнання для ресурсних кімнат ЗШ № 2, ЗШ № 3, ЗШ № 4. 351,1  тис. грн виділено на корекційно-розвиткові  заняття. З них використано 43,7 тис. грн, а залишок направлено на придбання корекційних засобів у 2020 році. Заробітна плата фахівців ІРЦ за індивідуальні заняття складає 77,5 тис. грн. На базі ЗШ № 1, ЗШ № 2, ЗШ № 3, ЗШ № 4, ЗШ № 5 протягом року працювало 22 класи з інклюзивною формою навчання де освіту та корекційні послуги отримали 42 дитини з особливими потребами.

Створення інформаційно-освітнього простору дозволить на практиці реалізувати принцип особистісно орієнтованого навчання. Заходи розділу 4 «Єдиний інформаційно-освітній простір» мають на меті підвищення якості електронних освітніх ресурсів, зокрема для організації дистанційного навчання. Продовжено модернізацію комп’ютерної та мультимедійної техніки закладів. Закуплено комплекти мережевого обладнання. Придбано мультимедійні комплекти (проєктор, екран, кронштейн), комп’ютери, ламінатори, багатофункціональні пристрої для кожної школи, інтерактивну дошку для ЗШ № 2. Сума витрат склала 250,0 тис. грн.

Заклади загальної середньої освіти брали участь у Всеукраїнському конкурсі на кращий веб-сайт навчального закладу, обласних конкурсах з інформаційних технологій, конкурсі з WEB-дизайну. Усі заклади освіти оновили освітні сайти, які містять повну інформацію про проєктну потужність, дані щодо профілів навчання, контакти, джерела та суми фінансових надходжень та звіти про їх використання, посилання на державні освітні проєкти та нормативно-правові документи, навчальні програми, інформацію для батьків тощо. Витрати на відрядження з даного напрямку склали 10,0 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком програми – 260 тис. грн., що становить 100 %.

Фінансування заходів розділу 4 «Шкільна бібліотека» має на меті інформаційне забезпечення освітнього процесу. Шкільні бібліотеки закладів освіти забезпечені комп’ютерною технікою та  підключені до мережі Інтернет. Відповідно до замовлення на платформі ІСУО школи отримали підручники, дидактичний матеріал на загальну суму 306,2 тис. грн. На доставку підручників та літератури, які надходять за рахунок коштів державного бюджету, витрачено 37,1 тис. грн. Відповідно до заходів Програми шкільні бібліотеки забезпечено документацією за кошти міського бюджету на суму 569,18 грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком Програми – 343,3 тис. грн., що становить 75 %.

Формування соціальної активності, виховання дітей – пріоритети освітньої галузі. Так розділ 5 «Позашкільна освіта та виховна робота» максимально сприяє створенню середовища для розкриття інтелектуального та творчого потенціалу, духовного розвитку учасників освітнього процесу. У міському комунальному позашкільному навчальному закладі ЦДТ «Надія» виховується 892 дитини, з них: 381 вихованець узяв участь у 19 творчих конкурсах міського, обласного та Всеукраїнського рівнів. На конкурси було надано більше 250 робіт. 1122 дитини були охоплені різними видами творчої діяльності. Керівники гуртків разом з вихованцями організовують та проводять майстер-класи з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва для учнів шкіл міста та всіх бажаючих. 8 методичних розробок педагогів були представлені для участі в обласному фестивалі педагогічних інноваційних освітян Дніпропетровщини «EDU_FEST Dnipro–2019». На поліпшення науково-методичного забезпечення, підвищення рівня педагогічної майстерності витрачено 18,0 тис. грн.

Протягом 2019 року на базі ЦДТ «Надія» працювали гуртки робототехніки, у яких навчалося 114 дітей. Вихованці гуртка «Робототехніка – 1» взяли участь в обласному регіональному змаганні «Роботрафік – 2019», де вибороли ІІІ місце. В березні 2019 року на Відкритому обласному фестивалі освітньої робототехніки вихованці гуртка «Робототехніка – 2» отримали  дипломи за І та ІІ місце. За Програмою на розвиток гуртків у 2019 році виділено 34,9 тис. грн.

Пріоритетним напрямком виховної роботи в навчальних закладах залишається національно-патріотичне виховання. У травні 2019 року рій «Січовики» (ЗШ № 3), який посів І місце у міському етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура», узяв участь у обласному етапі, де виборов IV місце серед 28 команд. На придбання матеріалів, одягу, перевезення учасників змагань витрачено 62,0 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком Програми складає 114,9 тис. грн, що становить 88 % від запланованого.

Заходи розділу 6 програми «Обдарована молодь» направлені на підвищення активності лідерських якостей дітей, виявлення та підтримку обдарованих учнів (вихованців), поліпшення якості навчання. Проведено І, ІІ етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів серед учнів закладів загальної середньої освіти. У шкільному етапі олімпіад взяли участь 1675 дітей. Призерами ІІ етапу стали 124 дитини,  а в обласному етапі призові місця вибороли 8 учнів шкіл міста. 42 учасникам олімпіад, 11 переможцям творчих конкурсів, 4 медалістам шкіл виплачена грошова винагорода на загальну суму 35,8 тис. грн. Витрати на відрядження учасників змагань склали 7,0 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком Програми – 42,8 тис. грн, що становить 42 %.

Розділ 7 «Лідери освіти» має на меті виявлення кращих педагогів, участь у фахових конкурсах, заохочення та преміювання педагогів за високу результативність роботи. У зональному турі всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» взяли участь шість педагогів шкіл міста у номінаціях: «Початкова освіта», «Зарубіжна література», «Історія», «Хімія». Два переможці зонального туру брали участь у фіналі обласного туру та увійшли в десятку найкращих вчителів області. На фінансування відряджень витачено 2,0 тис. грн. За високу результативність роботи з обдарованими учнями (вихованцями) педагоги закладів загальної середньої освіти та ЦДТ «Надія» були відзначені у 2019 році грошовими преміями на загальну суму 13,2 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком програми становить 40 %.

Розділ 8 «Комфортний заклад освіти» передбачає фінансування закладів з метою поліпшення матеріально-технічного забезпечення. На здійснення технічних заходів з охорони, пожежної та техногенної безпеки фактично використано 1000,00 тис. грн. З них окремо: встановлення пожежної сигналізації та системи оповіщення про пожежу в ЗШ № 5, придбання, заправка вогнегасників. Проводився капітальний ремонт покрівлі ЦДТ «Надія» та капітальний ремонт приміщень школи № 5 на суму 1219,6 тис. грн. З метою термомодернізації відремонтовано фасад будівлі та крівля ЗШ № 4, замінені вікна у ЗШ № 1, 3, 5 та у КДНЗ «Казка». Фактичні витрати становлять 580,0 тис. грн. Проведено заміну внутрішніх світильників у ЗШ № 1, ЗШ № 2, КДНЗ «Казка», «Калинка», «Дзвіночок» на суму 18,0 тис. грн, заміну лічильників води у КДНЗ «Білочка», «Берізка», «Дзвіночок», «Казка» на суму 11,7 тис. грн. Придбано необхідні предмети довгострокового використання на суму 400,0 тис. грн, а саме: холодильне обладнання (КДНЗ «Білочка»), ігровий комплекс (КДНЗ «Дзвіночок»), меблі ( ЗШ № 1), пандуси (ЗШ № 2 та 3), спортивні товари (ЗШ № 2), стільці для харчоблоку (ЗШ № 4), меблі для класів НУШ (ЗШ № 1, 2, 3, 4, 5).

З метою покращення технічної бази закладів освіти придбано інтерактивні дошки, документ-камери для ЗШ № 1, ЗШ № 3, ЗШ № 4, ЗШ № 5 на загальну суму 188,2 тис. грн. Для ЗШ № 2 закуплено дидактичного матеріалу на суму 169,0 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком програми – 3 586,5 тис. грн, що становить 69 % від запланованого.

Розділом 9 «Охорона праці та безпека життєдіяльності закладів освіти» передбачено здійснення заходів щодо забезпечення дотримання вимог чинних нормативно-правових актів.

Чисельність працюючих у закладах освіти на кінець 2019 року складала 653 особи, з них працюють у шкідливих умовах 217 чоловік. У 2019 році на забезпечення працівників засобами колективного захисту та контролю виробничого середовища витрачено 189,4 тис. грн, а саме: миючі засоби, захисні респіратори, протигази, заміри контурів заземлення, драбини для закладів дошкільної освіти.

Витрати на заходи з охорони праці, передбачені колективним договором (угодами) за 2019 рік складають 628,3 тис грн. Дотримано виконання комплексного плану заходів щодо покращення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища в закладах освіти. Виконано щорічні організаційно-технічні заходи, спрямовані на приведення територій, обладнання у відповідність до вимог нормативних актів про охорону праці на суму 184,5 тис. грн. Найважливіші з них такі: обрізка дерев на територіях закладів освіти, прочистка вентиляційних каналів, перевірка пожежних рукавів, кранів, заміри освітлення, встановлення вуличних прожекторів. Організовано навчання та перевірку знань з  охорони праці, медичні огляди на загальну суму 89,0 тис грн.

Фактичне виконання  даного розділу програми складає 72 %.

Розділ 10 «Неперервна педагогічна освіта» передбачає створення належних умов для забезпечення неперервної освіти педагогів міста. Для реалізації запланованих заходів переобладнано внутрішні комп’ютерні мережі міського відділу освіти (127,9 тис. грн), забезпечено науково-методичний супровід роботи з обдарованими учнями. Витрати на перевезення учасників конкурсів, змагань, олімпіад склали 5,0 тис. грн.

Фактичне використання коштів за даним напрямком програми - 132,9 тис. грн, що становить 72 %.

За 11 розділом «Профільне навчання» з метою формування компетенцій учнів на допрофільному рівні, створення умов для розвитку професійних інтересів учнів старшої школи забезпечено створення умов для вивчення окремих предметів за суспільно-гуманітарним, природничо-математичним, технологічним напрямками профілізації. Закуплено обладнання для природничо-математичних кабінетів шкіл на суму 367,8 тис. грн. У ЗШ № 1 обладнано кабінет трудового навчання, вартість робіт склала 80,0 тис. грн. Фактичне використання коштів за даним напрямком програми 447,8 тис. грн, 79 % від запланованого.

Загалом за одинадцятьма розділами програми використано 7749,5 тис. грн (79 %). Із них окремо: державний бюджет – 923,0 тис. грн (95 %), обласний – 507,9 тис. грн (86 %), місцевий – 76 %, інші джерела – 100 %.  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень