A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Стандарти НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) - у заклади дошкільної освіти міста

Дата: 04.12.2020 13:24
Кількість переглядів: 157

На виконання наказу Мінагрополітики від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» у закладах дошкільної освіти міста ведеться робота щодо здійснення контролю за безпечністю харчових продуктів та виявлення потенційної небезпеки (біологічної, хімічної, фізичної). У кожному закладі розроблено положення про робочу групу НАССР, блок-схему постійно діючих процедур, блок-схему процесу функціонування харчоблоку, програми передумов, завдяки яким контролюється та оцінюється безпечність усіх процесів, пов’язаних з організацією харчування дітей.

Керівник дошкільного навчального закладу «Казка» Трифонова Ольга та відповідальна особа за огранізацю харчування у закладі Шевченко Яна з 30 листопада по 2 грудня 2020 року стали учасниками тренінгового навчання «Основи впровадження стандартів НАССР в закладах освіти» у місті Київ, що було організовано ВГО «ПОРУЧ» у партнерстві з ChildFund Deutschland, за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (ВМZ).

            

Основною метою проєкту "Впровадження НАССР в закладах освіти" є впровадження  за допомогою принципів НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point) розвитку надійної системи контролю харчових продуктів у закладах освіти. В рамках проєкту відбулося практичне навчання щодо ключових положень концепції НАССР, яке значно прискорить процес впровадження світових стандартів і підвищить якість харчування в освітніх закладах.  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень