A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Розпочато реєстрацію вчителів початкових класів для проходження сертифікації 2021

Дата: 15.12.2020 14:42
Кількість переглядів: 218

У сертифікації вчителів початкових класів 2021 року зможуть взяти участь 2 000 педагогів. Відповідний наказ оприлюднено на сайті МОН.Добровільна реєстрація вчителів розпочнеться 18 січня 2021 року і триватиме до 31 січня. Реєстрація може бути припинена достроково, якщо бланки реєстраційних карток-заяв сформують 2 000 осіб.

Для кожної області та міста Києва розраховано граничну кількість педагогів, які можуть зареєструватись на сертифікацію 2021. Вона залежить від загальної кількості початкових класів у кожному регіоні. Наприклад, у Дніпропетровської області зможуть зареєструватися 141 вчитель.

Реєстрацію вчителів початкових класів, які матимуть бажання пройти сертифікацію 2021, здійснюватиме Український центр оцінювання якості освіти.

Довідково.

Сертифікація – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителів. Мета сертифікації – виявити і заохотити вчителів з високим рівнем майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їхньому поширенню.

Сертифікація передбачає три етапи:

  • оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їхнього незалежного тестування;
  • самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності;
  • експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи.

До кожного наступного етапу потрапляють учасники сертифікації, які успішно проходять попередній.

Успішне проходження сертифікації дозволяє отримувати надбавку в 20% до зарплатні й може зараховуватись як проходження чергової (позачергової) атестації. Сертифікат дійсний три роки.

Передбачається, що в майбутньому, з розвитком реформи “Нова українська школа”, сертифікація замінить атестацію педагогів.

Тих, хто хоче дізнатися більше про особливості сертифікації педагогічних працівників, запрошуємо долучитися 18 грудня з 14.00 до 15.30 до вебінару за участі експертів Українського центру оцінювання якості освіти і Державної служби якості освіти на YouTube каналі центру.

Під час прямого ефіру учасники/учасниці сертифікації, зацікавлені освітяни/освітянки дізнаються про кожен з етапів пілотного проєкту: оцінювання фахових знань та вмінь учителів початкових класів під час незалежного тестування, самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності, експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їхньої роботи; про окремі висновки за результатами сертифікації тощо.

До 17 грудня всі охочі можуть поставити запитання фахівцям відповідних установ за посиланням.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень