A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

У закладах дошкільної освіти триває процес ліцензування медичних кабінетів

Дата: 12.03.2021 15:25
Кількість переглядів: 311

На виконання вимог Постанови МОЗ від 02.03.2016 № 285 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики» заклади освіти повинні отримати ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Адміністрацією КДНЗ «Казка» (керівник Трифонова Ольга) протягом 2020 року проводилася робота, відповідно до нормативних вимог, які регламентують процедуру ліцензування, щодо оновлення матеріально–технічної бази медичного кабінету, ремонту приміщень медичного блоку, поповнення медикаментами для надання невідкладної домедичної допомоги, згідно з переліком оснащення медичного блоку дошкільного навчального закладу, затвердженого наказом №432/496 від 30.08.2005 МОЗ України «Про удосконалення організації медичного обслуговування дітей у дошкільному навчальному закладі».

Станом на 01 вересня 2020 року членами колективу закладу та ПП «Комунальник 2» було відремонтовано ізолятор, туалет, маніпуляційну, кімнату для розведення та зберігання дезрозчинів.

10 березня 2021 року фельдшер санітарного відділу Петропавлівського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Ілюхіна В.В. перевірила медичний блок КДНЗ «Казка» та склала акт санітарно-епідеміологічного обстеження, висновок якого є відправною крапкою для направлення пакету документів до МОЗ, з метою отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Ініціатором підготовки медичного кабінету до отримання ліцензії був керівник закладу, а медична сестра Яна Шевченко брала активну участь у процесі. На сьогодні вона пройшла курси підвищення кваліфікації медичних працівників дошкільних закладів та планує пройти атестацію для отримання вищої кваліфікації, а в майбутньому отримати ліцензію на медичну практику.

На 18 березня 2021 року представниками Головного управління Держпродспоживслужби запланована перевірка медичного блоку КДНЗ «Черемшина» (завідувач Верзіліна Світлана) з метою надання висновку для продовження процесу ліцензування.

Сподіваємося на те, що новий навчальний рік заклади дошкільної освіти розпочнуть із оновленими медичними кабінетами, які будуть мати ліцензії.

         

                                      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень