A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Третій четвер травня – Всесвітній день вишиванки

Дата: 20.05.2021 08:36
Кількість переглядів: 94

Всесвітній день вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Дата проведення — щороку в третій четвер травня (будній день). Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Цього дня кожен охочий може долучитись, одягнувши вишиванку.

Ідеєю свята є збереження українських цінностей та їхня популяризація серед молоді та населення загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Хоча протягом усієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання.

Щоб розширити знання дітей про особливості вишитої сорочки, її значущість, прищепити любов до українських традицій, гордість за духовне багатство своєї країни у закладах освіти нашого міста було проведено низку цікавих конкурсів, флешмоби, відеопривітання та інше. Дітям  цікаво почути історію про вишиванку, слухати українські пісні,  танцювати, відгадувати загадки. Такі заходи формують у дітей почуття прекрасного, вселяє в душі маленьких українців тільки найкраще, наповнює її споконвічною могутньою силою українського народу.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень