A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Для дітей міста з'явиться можливість відвідати закордонні табори

Дата: 16.03.2022 11:06
Кількість переглядів: 62

Сьогодні багато мам із дітьми виїжджають з України, рятуючись від війни, що розпочала проти нашої країни рф. Водночас багато дітей лишаються, оскільки їх батьки не можуть з тих чи інших причин залишити Україну. Діти не повинні знаходитись в таких умовах. Вони - наше майбутнє, їм потрібно не тільки вижити, а й розвиватись.

Асоціація міст України, розуміючи важливість продовження виконання працівниками своїх щоденних посадових обов'язків, незважаючи на воєнний стан, ініціювала перед Нацкомісією України у справах ЮНЕСКО питання організації закордонних таборів для дітей з України. Нацкомісією підтримано нашу ініціативу та розглядається можливість звернутись до закордонних партнерів про організацію таких таборів. Мова йде про можливість організовано вивезти дітей, батьки яких не мають змоги виїхати з країни, і організувати їм реабілітаційно-розвивальний чотиритижневий табір із вивченням іноземної мови і проведенням розвиткових занять та розважальних заходів.

Відповідно до листа Асоціації міст України від 12.03.2022 № 1-160/22З та з метою конкретизації потреби для підготовки звернення до закордонних партнерів про чисельність бажаючих скористатися такою нагодою.

Міським відділом освіти було організовано збір інформації щодо кількості учнів закладів загальної середньої освіти, батьки яких не мають змоги залишити місто. Станом на 13.03.2022 батьки учнів закладів загальної середньої освіти (205 осіб) погодилися скористатися нагодою щодо перебування їх дітей у закордонних таборах.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень