A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

Що варто пам’ятати про технічні можливості тестового середовища на НМТ – поради абітурієнтам

Дата: 29.05.2023 11:29
Кількість переглядів: 24

Під час Національного мультипредметного тесту, який відбуватиметься з 5 до 23 червня, учасники й учасниці можуть налаштувати вигляд екрану й самостійно розподілити час на виконання різних блоків завдань.

Про ці та інші технічні аспекти тестування нагадує Освіта.ua.

Зокрема, перед початком роботи ​​варто перевірити, чи зручно для комфортного користування розташований персональний комп’ютер на робочому місці.

Якщо потрібно змінити масштаб сторінки на екрані монітора, можна скористатися комбінаціями клавіш “Ctrl + [+]” або утримувати клавішу “Ctrl” й обертати колесо миші до себе або від себе.

Також вступникам і вступницям варто пам’ятати таке:

  1. На виконання завдань тесту відведено 180 хв.
  2. Можна самостійно розподіляти час між предметами.
  3. Після натискання на кнопку “Розпочати роботу над тестом” у правому верхньому куті екрана з’явиться таймер відліку часу, який показуватиме, скільки часу залишилося до завершення роботи над тестом.
  4. Розпочати роботу над тестом можна з будь-якого предмета. Переходячи від одного предмета до іншого, слід уважно читати вигулькові повідомлення щодо кількості наданих відповідей.
  5. Повернутися до виконання завдань окремого предмета й надати та зберегти відповідь можна протягом усього часу, відведеного на тестування.
  6. Для зарахування відповіді на завдання треба натиснути на кнопку “Зберегти відповідь”.
  7. Для виправлення відповіді можна вибрати інший варіант і повторно натиснути на кнопку “Зберегти відповідь” ― у такому разі буде зараховано останню збережену відповідь. На боковій панелі, розташованій у верхньому правому куті екрана, будуть відображені опрацьовані учасником або учасницею відповіді.
  8. Після натискання на кнопку “Так, завершити роботу” буде зараховано тільки збережені відповіді, повернутися до завдань буде неможливо.
  9. Потрібно стежити за вказівками, які з’являються на моніторі комп’ютера.
  10. Щоб завершити роботу, потрібно підтвердити своє рішення.

Час, дата й місце проведення НМТ повідомлені лише вступникам і вступницям у їхніх персональних кабінетах. Публічного графіку не буде.

Потрапити в місце тестування можна буде за 30 хв до початку іспиту, але за 10 хвилин до початку допуск припинять, аби всі встигли спокійно знайти свої місця в аудиторіях.

УЦОЯО нагадує: час проведення НМТ для всіх учасників (в Україні і за кордоном) буде вказано за київським часом. Щоб дізнатися, як перевести його в місцевий, можна скористатися таблицею за посиланням.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень