A A A K K K
людям з порушенням зору
Міський відділ освіти
виконавчого комітету Першотравенської міської ради

13.12.2023 представники Першотравенської міської територіальної громади взяли участь у Регіональному форумі з питань реалізації стратегії реформи шкільного харчування

Дата: 14.12.2023 13:56
Кількість переглядів: 46

     

Форум розпочався з виступу заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа. У презентаційному виступі посадовця були підняті ґрунтовні питання: щодо проблем, які визначено в результаті оцінки організації харчування, щодо цілей стратегії реформування харчування на період до 2027 року, зазначено про розмір субвенції задля модернізації харчоблоків закладів середньої освіти тощо.

Учасників Форуму в онлайн-режимі привітала перша леді України Олена Зеленська: вона наголосила на необхідності спільних дій усіх міністерств і відомств, а також громад на місцях як учасників процесу реформування. Олена Зеленська зазначила, що реформа харчування – це не лише про їжу, але й про спільні дії та про вміння допомагати і взаємодіяти. Перша леді підкреслила нові уміння українців – взаємодіяти як ніхто у світі, та запропонувала перенести цей досвід на реформу. «Йдеться не просто про шкільні обіди та калорії: готуємо не їжу, а майбутнє. Наших дітей і своє», – резюмувала Олена Зеленська.

Участь у заході взяли представники освітньої галузі області, керівники громад, ОДА, представники управлінь і департаментів освіти та Держпродспоживслужби тощо.

Із привітним словом до присутніх звернулася заступниця голови Обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Ірина Грицай із побажаннями плідної роботи на Форумі.

Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування тощо.

На найближчі роки Стратегія має стати «дорожньою картою» реалізації реформи для всіх її учасників – від центральних органів виконавчої влади до представників органів місцевого самоврядування. На її основі громади можуть розробити регіональні стратегії впровадження змін на місцях.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень